51-годишният българин Венцислав Маргинов - фен на "Ливърпул", е бил нападнат и убит след финала на Шампионската лига в събота, информира ирландският вестник "Айриш поуст".

Според изданието Маргинов е гледал мача, спечелен от любимия му отбор с 2:0, в Саутпорт, Мърсисайд, заедно с двамата си синове. Те са били нападнати от група. Пострадал е и един от синовете на жертвата.

Местната полиция е потвърдила пред "Айриш поуст" смъртта на българина. Наследникът му (28 г.) е с наранявания по лицето, вероятно от нож.

Инцидентът е станал до хотел "Скерисбрик" на улица "Лорд" в Саутпорт. Полицейски патрул е попаднал на мястото в 22:40 местно време (00:40 ч българско) при рутинна обиколка в центъра. Това е около 50 минути след края на срещата, играна в Мадрид.

Маргинов е бил в критично състояние при постъпването в болницата "Ейнтри". Там 51-годишният мъж е издъхнал по-късно.

Мърсисайдската полиция потвърждава, че във връзка с инцидента е арестуван 31-годишният Джеймс Питър Гилинг, който вчера се е явил пред съда в Ливърпул. Оставен е в ареста.

Задържан е и 32-годишен мъж по подозрение за съучастие в инцидента, но той е освободен под гаранция. Полицията води разследване и разпитва свидетели, пише "Айриш поуст". Властите призоваха в социалните мрежи всеки, който е станал свидетел на случката или има информация, да съдейства.