Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще стартират утре (понеделник, 29 септември) участието си на престижния турнир China Open.

Първа в игра ще видим Цвети, която достигна до основната схема на надпреварата, след като записа две победи в квалификациите. Пловдивчанката ще има трудна задача, тъй като ще се изправи срещу намиращата се в добра форма Мария Кириленко (Русия).

Мачът между двете красавици е първи в програмата на корт "Moon" и е с начален час 7:30 българско време. Досега Цвети се е изправяла само веднъж срещу Кириленко - в дебютното издание на Турнира на шампионките в София преди две години, когато рускинята победи с 2:0 сета.

Не преди 14:30 ч на корта ще излезе Григор Димитров. Двубоят между най-добрия ни тенисист и Фернандо Вердаско (Испания) е четвърти в програмата на централния корт. До момента двамата са се срещали веднъж, като победата бе на сметката на испанеца - в Бостад през миналия сезон.

Добрата новина за българските фенове на тениса е, че мачовете на Димитров и Пиронкова са на телевизионни кортове и ще могат да бъдат гледани на живо в интернет.

А лошата новина от днес е, че Анди Мъри (Великобритания) спечели титлата на турнира Shenzhen Open след трудно 2:1 (5:7 7:6(9) 6:1) над Томи Робредо (Испания) и по този начин си извоюва 250 точки за ранглистата. Така със 70 пункта той вече измества Григор Димитров от десетото място в надпреварата за финалния Мастърс в Лондон.

За първата ни ракета обаче тепърва предстои серия от турнири, в които има възможност да спечели нужните точки и да заслужи мястото си в английската столица.