Британският актьор Хю Грант изрази експлицитно недоволството на милиони британци, след като премиерът Борис Джонсън реши да поиска суспендиране на британския парламент две седмици преди датата за Брекзит - 31 октомври.

Хиляди лондончани  се събраха в сряда вечерта пред "Даунинг стрийт 10" и "Уестминстър" да протестират срещу дръзкия ход министър-председателя, определен от председателя на Камарата на общините за "конституционно безчинство".

Въпреки че Джонсън се опита да убеди британските граждани, че целта му не е да блокира дебата в парламента (и възможността да се гласува поредното отлагане на срока за напускане), много от тях не му повярваха. Сред тях бе и Грант.

Той сподели в Twitter видео, в което лидерът на консерваторите изброява ползите от напускането на Съюза и суспендирането на законодателния орган. Над клипчето Грант изрази отношението си.

 

 

"Няма да се е**ваш с бъдещето на децата ми. Няма да унищожиш свободите, които моите дядовци се бориха да защитят в две световни войни. Омитай се, надценявана гумена играчка за баня. Великобритания се отвращава от теб и твоята малка шайка от мастурбаторски префекти".

Много британци се зарадваха на острия коментар на актьора. Някои от тях припомниха за ролята му на британски министър-председател във романтичната комедия "Наистина любов", когато атакува американския президент, изигран от Били Боб Торнтън.

Езикът му тогава бе доста по-обран.

 

"Хю Грант! Изпитвам любов, наистина!"