Франция забранява провеждането на спортни събития, дори без публика и на закрито, до септември, обяви премиерът Едуар Филип. Това слага край на футболното първенство в Лига 1 и Лига 2.

В същото време мерките на извънредното положение започват да се охлабват от 11 май. Големите публични събития първоначално бяха спрени до средата на юли.

Шефовете на френския футбол се надяваха да подновят шампионата на 17 юни и да го завършат на 25 юли с мачове при закрити врата. Така още една страна в Европа няма да доиграе първенството си - след Нидерландия, която преди дни обяви решението. Белгия също обмисля това.

Остава френската лига и футболната федерация да решат как да процедират - дали да обявят нулев сезон, без шампион, изпадащи и т.н., или да приемат временното класиране за крайно. Думата ще има и УЕФА, която призова първенството и турнирите да бъдат завършени, но допусна изключения в "специални случаи".

"Пари Сен Жермен" е лидер с 12 точки аванс пред "Олимпик" (Марсилия). Тимът на "Тулуза" почти е изпаднал. В Лига 2 обаче се води голяма битка за влизане в елита, като първите пет отбора са събрани само в четири точки.

Решението на правителството поставя под съмнение и други големи спортни събития като "Ролан Гарос" (новите му дати са 27 септември - 11 октомври), "Тур дьо Франс" и т.н. Вече е ясно, че стартът от Формула 1 няма да се проведе тази година. Все по-илюзорно става и за колоездачната обиколка.