Лагерът на Владимир Кличко продължи да прави номера на Кубрат Пулев, броени дни преди мача на двамата титани на бокса в тежка категория в Хамбург, Германия.

Днес българинът и украинецът направиха открити тренировки - обичаен ритуал, в малката зала на "О2 Арена", която в събота приема сблъсъка. Интересът бе огромен, имаше стотици журналисти и специални гости, а шоу отново направи американският боксьор Шанън Бригс, който уж мрази Кличко и го преследва навкякъде, но всъщност е негов шут.

Шанън Бригс не пропусна да си изиграе скеча...

Като организатор на мача, компанията на украинеца трябваше да предостави ръкавиците за откритата тренировка. И въпреки че в К2 (бел. ред., "двойката" е заради братята Кличко) отлично знаят номера на Пулев, те предоставили по-малък размер. Българинът премери ръкавиците и не ги хареса, бяха му неудобни, тесни. Поради което реши да не работи "на лапи" - така от подготовката отпадна един елемент.

В понеделник пък Пулев отказа да се яви на съвместната пресконференция, тъй като К2 не допусна до залата целия мениджмънт на фирмата "Зауерланд", която се грижи за интересите му. Така Кличко застана сам пред журналистите. Ставащото е напълно в реда на нещата - част от играта на нерви и провокации, която съпътства всеки подобен боксов сблъсък на най-високо ниво.

Владимир Кличко

В интервюта за големи немски медии Кобрата не остава длъжен на световния шампион, като постоянно го атакува за нежеланието да се явява на допинг тестове преди двубоя.