Президентът Румен Радев проведе днес ударно консултации с партиите в парламента в търсене на тази, на която да връчи третия мандат за съставяне на правителство. В резюме: БСП го иска, ама ако може да си запази властовите позиции. "Демократична България" го иска - ама ако може лидерите да отстъпят крачка назад. "Има такъв народ" го иска - уж без червени линии, ама ако може - без Кирил Петков и Асен Василев.

Топката обаче е в полето на "Продължаваме промяната", която все така уж търси подкрепа, ама ако може другите да я търсят според нейните условия.

И докато на Ларгото идваха и си тръгваха представители на изпълнителната и законодателната власт, на гости в Народното събрание се яви един от главните представители на съдебната - Иван Гешев. Главният прокурор трябваше да обясни като как така избирателно в ръцете на партията майка на ГЕРБ - ЕНП, попадат писма с петорни експертизи за кюлчета. Вместо това Гешев "уважително" обясни на депутатите от антикорупционната комисия какво пише в собствения му наръчник - как НЕ се отчита главният прокурор.

Парламентът пък поспори за значимостта на 3 март и 24 май и като приключи с тази си дейност правната комисия се събра извънредно. По-точно не се събра, защото противниците на "Хартиената коалиция" бламираха заседанието. Така, без кворум, желаещите да се върне бюлетината обсъдиха сами със себе си въпроса. И се разпуснаха.

А здравните власти следят COVID. Въпреки пожеланията за хубаво лято - без мерки.