Американската скиорка Линдзи Вон вече е №1 по победи в историята на Световната купа с днешния се успех в супергигантския слалом в италианския курорт Кортина д'Ампецо. Така американката събра 63 триумфа, с което задмина легендарната австрийка Анемари Мозер-Прьол (62).

В днешното състезание втора остана Ана Фенингер от Австрия, а Тина Вайратер от Лихтенщайн e трета. Вчера Линдзи Вон даде най-добро време и в спускането, като изравни постижението на Мозер-Прьол, записано през 70-те години на ХХ век. При мъжете най-успешният скиор за всички времена е Ингемар Стенмарк, който е №1 с 86 победи за Световната купа. 

Това е общо четвърти успех за Вон този сезон и девети в Кортина. Американката има 32 първи места в спусканията, 21 в Супер-Г, три в гигантския слалом, два в слалома и пет за комбинация. Извън тази статистика е златният медал на Вон от олимпиадата във Ванкувър през 2010 г., както и титлата в спускането и Супер-Г от световното първенство във Вал д'Изер от 2009 г. 30-годишната Вон се завърна на пистата в края на миналата година, след като 12 месеца лекува тежка контузия.