Леонардо ди Каприо прави нов опит да спечели така бленувания "Оскар" – този път с режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту, който със своя „Бърдмен“ завоюва някои от най-важните награди на Американската филмова академия. Проектът им се нарича „Завръщането“ и в първите кадри от него виждаме Ди Каприо с брада и дивашки дрехи на трапер.

Филмът е по действителен случай, описан от Майкъл Пунке в еднименния си роман. Ленардо влиза в образа трапер, тежко ранен от мечка гризли, обран и изоставен от останалите ловци в дружината. Между живота и смъртта, героят му изминава 320 км до най-близкия форт. След като възстановява силите си, тръгва да търси мъст.

„Звръщането“ може да донесе "Оскар" на актьора, да съживи жанра на уестърните или пък и двете. Разбира се, може и да не направи нито едно от тези неща.

От двеминутното видео изглежда сякаш Иняриту отново е на върха, от който направи „Вавилон“ и „21 грама“ – виждаме красиво заснети кадри, зрелищни битки, много стрелба и тичане и напрегнат сърдечен ритъм като фон.

Премиерата е на 25 декември тази година. Ще чакаме да разберем дали уестърн колаборацията между Иняриту и Ди Каприо ще донесе успех, особено на актьора. Режисьорът вече има три "Оскара". Ди Каприо няма нито един, но пък е изстрадал пет номинации.

Вижте трейлъра на филма:

Площад Славейков