Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов обяви разширен състав от 22-ма състезатели за предстоящата през януари догодина олимпийска квалификация в Берлин за игрите в Рио де Жанейро.

Както е известно, България е в група с Русия, Франция и Финландия, а в другия квартет са Германия, Полша, Сърбия и Белгия. Само победителят отива директно в Бразилия, а вторият и третият ще имат втори шанс на последна квалификация през месец май в Япония. 

От 22-ата ще отпаднат шестима, тъй като групата за Берлин трябва да включва 16 състезатели. Личи отсъствието на разпределителя Андрей Жеков, който получи усложнения след операция на крака. Заради здравословни проблеми липсва и Станислав Петков. Завръщат се трайно контузени асове като Цветан Соколов, Боян Йорданов и Тодор Скримов, на линия е Николай Николов. Все пак участието на Соколов ще е проблематично до последния момент. Не е изключено той да отпадне, ако още не е готов за игра.

Окончателният състав трябва да е ясен до средата на декември. Лагерът в София започва на 21 декември с първите състезатели, завърнали се от чужбина. Тимът ще тренира помощната зала на "Арена Армеец". 

Разширен състав на мъжкия национален отбор: 

Разпределители: Георги Братоев, Любомир Агонцев, Добромир Димитров;

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Методи Ананиев, Мирослав Градинаров, Яни Георгиев; 

Центрове: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Красимир Георгиев; 

Диагонали: Владимир Николов, Николай Учиков, Боян Йорданов, Цветан Соколов, Данаил Милушев;

Либеро: Теодор Салпаров, Владислав Иванов, Мартин Божилов.