Българският национален отбор по волейбол замина без двама ключови играчи за олимпийската квалификация в Берлин, която ще се проведе от 5 до 10 януари.

От състава отпаднаха капитанът Тодор Алексиев, получил травма в глезена в последните дни на подготовката и диагоналът Цветан Соколов, който не успя да се възстанови напълно след тежка операция в рамото.

По този начин Пламен Константинов ще разчита само на Николай Учиков и Владимир Николов на важния пост диагонал на разпределителя. Опитният Алексиев пък ще бъде заменен от Методи Ананиев, който страдаше от различни травми през последните две години.

Добрата новина е, че Виктор Йосифов и Тодор Скримов, които страдаха от различни болежки през последните седмици, са на линия и отпътуваха с отбора за германската столица.

Припомняме, че в Берлин сили ще премерят най-силните осем отбора на Европа. Нашите попаднаха в тежката група „В“ заедно с Русия, Франция и Финландия. В другата група са домакинът Германия, Полша, Сърбия и Белгия.

Само победителят ще спечели билет за олимпиадата в Рио де Жанейро. Останалите на второ и трето място ще се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация, която ще се проведе в Токио през май месец.

А ето избраниците на треньора Пламен Константинов:
 
Разпределители:

Георги Братоев

Любомир Агонцев
 
Посрещачи:

Тодор Скримов

Николай Пенчев

Мирослав Градинаров

Методи Ананиев
 
Диагонали:

Владимир Николов

Николай Учиков
 
Центрове:

Виктор Йосифов

Николай Николов

Теодор Тодоров
 
Либера:

Теодор Салпаров

Владислав Иванов

Мартин Божилов