„Игра на тронове“ е почти към края си. Не просто сезонът, който приключва на 26 юни, а целият сериал. Все още не е официално, но почти сигурно е, че когато видим финала на 6-и сезон, ни остават още едва 13 епизода – с по 7 и 6 серии в два сезона. А това за НВО е огромен проблем.

„Форбс“ пише, че „Игра на тронове“ се е развивал през последните шест години и все още не е стигнал максималния си капацитет от почитатели. Сериалът започна със средно 2,5 милиона зрители. В момента те са 7 милиона. Това е нечувано постижение в телевизионния бизнес, където падащите рейтинги на дългите поредици са нещо нормално и очаквано. Шоуто за таланти American Idol, например, в първия си сезон имаше 21 милиона зрители (2012), а в последния – 7.

И докато НВО искат „Игра на тронове“ да продължи вечно, създателите му открито обсъждат финала му. Заради това и телевизията вече готви планове за паралелна продукция от света на Вестерос – с надеждата да повтори успеха на АМС с Better Call Saul, историята на „В обувките на Сатаната“ с Брайън Кранстън.

Предвид че мрежата притежава правата за екранизация на книгите на Джордж Мартин, тя практически притежава Вестерос. Само си помислете за всички истории за разказване – без значение дали ги има в книгите, или не, пише Таня Едуардс в сайта „Рефинъри29“. Предисторията на Нед Старк, сестра му Лиана и кралят, влюбен в нея – Робърт Баратеон. Или края на управлението на Дом Таргариен. Или задачи на Аря с новопридобитите ѝ бойни умения и желанието ѝ да помага на останалите. Възможностите са неограничени, а феновете на „Игра на тронове“ – жадни за още и още разкази от Седемте кралства и отвъд.

Междувременно HBO пуснаха в аванс кадри от следващия епизод – „Битката на копелетата“, сблъсъкът между армиите на Рамзи Болтън и Джон Сняг за господството над Севера:

Thrones-0008

Рамзи Болтън

 

Thrones-0001

Битката на копелетата

 

Thrones-0007

Тормунд Ужаса

Thrones-0003

 

Thrones-0005

Санса и Джон Сняг

 

Thrones-0006

Сър Давос

 

Thrones-0002

Джон Сняг

 

Площад "Славейков"