Днес най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще стартира участието си на престижния турнир от сериите „Мастърс1000” в Синсинати, с награден фонд $2,567,000. Чаровната пловдивчанка нямаше особен успех при жребия и още в първи кръг ще се изправи срещу сериозно предизвикателство в лицето на  Карла Суарес Наваро. Дребничката испанка е поставена под номер 16 в основната схема и според букмейкърите е категоричен фаворит в срещата. До този момент Пиронкова и Суарес Наваро са изиграли две срещи помежду си,  като и двете са спечелени от испанката – 2:0 на Индиън Уелс през 2012 г. и 2-1 в Хертогенбош през изминалия сезон.

Двубоят между двете е първи в програмата на корт №6 и ще започне днес от 18:00 ч. българско време.

На кортовете в Синсинати българските фенове ще могат да видят и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист ще започне срещу 203-сантиметровия Йежи Янович (Полша). Димитров е поставен под №7 в основната схема и затова почива в първи кръг, докато съперникът му трябваше да се справи с  квалификанта Теймураз Габашвили (Русия).

Гришо и 24-годишният Янович нямат официална среща от АТП-тура, но са се изправяли един срещу друг на юношеския „Ролан Гарос” през 2008-а, когато с победата се поздрави полякът след 2-1 сета.

Мачът между двамата ще се проведе в сряда.