Хокейният ЦСКА се класира за следващата фаза в турнира за Континенталната купа на Европа. В столичния Зимен дворец на спорта армейците сразиха испанския "Пучерда" с 3:2, турския "Измир" с 19:3, а късно снощи и сръбския "Беостар" (Белград) с 10:2 (3:0, 3:1, 4:1).

"Червените" на треньора Кирил Ходулов сега се присъединяват към група "Б", мачовете от която ще се играят от 17-и до 19 октомври в Бремерхавен, Германия. Там съперниците ще са доста по-сериозни: домакините от "Фиштаун Пингиунс", "Белфаст Джайънтс" (Великобритания) и "Тилбург Траперс" (Холандия). Само победителят продължава напред.

Хокейният ЦСКА предизвика интерес, тъй като атакува Европа с цели 14 чужденци - осмина словаци, петима руснаци (двама от тях имат и български паспорти) и швед. А Ходулов разкри, че крои планове да привлече още легионери, за да подсили тима допълнително за поредното предизвикателство.

Както вече писахме, част от ЦСКА е Георги Искренов, син на легендата Божидар Искренов-Гибона. Снощи Гиби-младши реализира първите два гола във вратата на "Беостар", а и в трите мача игра силно, като не пропусна да изяви и буйния си темперамент, очевидно наследство от своя прочут баща.

За първи път български хокеен шампион стига толкова високо в турнира за Континенталната купа - при настоящия формат.