"Нашите европейски колеги казаха, че не се съгласяват в българската прокуратура да има някой, над когото да е само Господ. Това не е нормално. Обединихме се, че бихме призовали съществуващия човек Иван Гешев да си даде оставката, защото се е доказал като неспособен да работи по ефективен начин, по който българският народ очаква."

Това заяви премиерът Кирил Петков в първото интервю след избирането си пред БНТ. Той добави, че утре ще е първото заседание на новото правителство.

Виждам голяма мотивация при министрите за постигане на целите - добави премиерът. - Вчера всеки един ме увери, че ще даде всичко от себе си. 

"Първото нещо, което веднага трябва да направим, заедно с парламента, е цената на тока. Това не е толкова лесно решим проблем. Енергийната комисия в НС трябва да се събере, да прегледат хората с изтекъл мандат в КЕВР, енергийният министър трябва да види как да не допуснем битовите потребители да не излязат на свободния пазар от 1 януари, както и за цените за бизнеса”, заяви още Кирил Петков.

Премиерът заяви, че ще се бори по-голяма част от българите да се ваксинират. Той изтъкна, че над 3,6 млрд. души са се ваксинирали в света и че няма страна в Европа, където нивото на ваксинация да не е 70 процента.

"Ще бъде доброволно, но ако го направим, ще може да пуснем икономиката да работи. Не може един малък ресторант на ъгъла да иска зелен сертификат, а МС да няма същия стандарт. Аршинът към мерките трябва да бъде един и същ”, каза министър-председателят.