18 години (и три дни, ако трябва да бъдем точни) след като WHITESNAKE свириха в България за първи път (21 ноември, 1997 г.), Дейв Ковърдейл и компания отново разтърсиха столицата ни, пише сайтът werock.bg. 15 000 фенове на рока от поне три поколения напълниха "Арена Армеец", за да избухнат очаквано на класиката на DEEP PURPLE "Burn"

През месец май тази година WHITESNAKE издадоха The Purple Album, в който групата представя своя съвременен прочит на голяма част от творчеството на PURPLE именно от периода, в който техен вокалист беше Ковърдейл. По тази причина половината от изпълнените снощи песни бяха именно от превърналите се в класически рок албуми "Burn" и "Stormbringer".

А от тези, които харесват в по-голяма степен композициите на WHITESNAKE, хиляди пяха с пълно гърло любимите Love Ain't No StrangerGive Me All Your Love и Fool for Your Loving.

Изненадващо или не, най-силните моменти в концерта като че ли се оказаха бавните и баладични песни, а не композициите, които са в бързо темпо и носят силен рок заряд в себе си, пише още рокаджийският сайт. Става въпрос, разбира се, за Ain't No Love in the Heart of the CityIs This Love и пърпълските You Keep on Moving (посветена на Jon Lord и Tommy Bolin), Mistreated и Soldier of Fortune, по време на които и гласът на Ковърдейл като че ли се доближи (доколкото е възможно това да се случи днес) до силните години в музикалната му кариера.

Неостаряващата Here I Go Again докара почти до екстаз многохилядната публика в София, на която май никога няма да ѝ омръзне да слуша тази песен в изпълнение на Ковърдейл, а точка на поредното WHITESNAKE гостуване у нас сложи Still of the Night.

"Като цяло можем да кажем, че се получи един чудесен концерт и истински рок празник, точно на какъвто зрителите очакваха да присъстват, но свикнали вечно да търсим недостатъци, няма как да не споменем поне три", пишат от сайта.

Първият е липсата на титаничната Stormbringer, която присъстваше в сетлиста на турнето, но от десетина концерта насам Ковърдейл не я изпълнява. Това обаче е бял кахър.

За разлика от втория недостатък, който е свързан също с липса, но не на песен, а на Дъг Олдрич. Ковърдейл май не биваше да допуска той да си тръгне от WHITESNAKE, смятат от werock.bg.  Олдрич, освен че е изключителен музикант, се беше слял с групата до такава степен, че хората го възприемаха като дясната ръка на Coverdale.

А третият недостатък е… Сещате се, нали? Гласът. Онзи глас, който помним от миналото, е доста по-различен от този, който чуваме днес. Годините са дали своето отражение, спор няма. Но въпреки това Ковърдейл си остава онзи певец и изявен фронтмен, който все още може да вдигне 15 000 души на крака и да ги накара да крещят с него така, че гласните им струни едва да не се скъсат: Still of the night! Still of the night! Still of the night!!! Присъствалите снощи в зала "Арена Армеец" знаят за какво става въпрос, пишат от сайта.

Ето и пълен сетлист от шестото гостуване в България на Ковърдейл  и компания, състояло се на 24 ноември, 2015 г.:

--- Intro: My Generation (THE WHO song)
01. Burn (DEEP PURPLE cover)
02. Bаd Boys 
03. Love Ain't No Stranger
04. The Gypsy (DEEP PURPLE cover)
05. Give Me All Your Love
06. You Keep on Moving (DEEP PURPLE cover) 
--- Guitar Solo (Reb Beach /Joel Hoekstra)
07. Ain't No Love in the Heart of the City (Bobby "Blue" Bland cover)
08. Mistreated (DEEP PURPLE cover)
09. Harmonica Solo (Michael Devin) / You Fool No One (DEEP PURPLE cover)
--- Drum Solo (Tommy Aldridge)
10. Soldier of Fortune (DEEP PURPLE cover)
11. Is This Love
12. Fool for Your Loving
13. Here I Go Again
Бис:
14. Still of thе Night
--- Outro 1: We Wish You Well
--- Outro 2: Always Look on the Bright Side of Life (Monty Python song)