Професор Пенчо Гешев беше преизбран за ректор на Националната спортна академия "Васил Левски" на общото събрание. Той получи 96 от 165 гласа, а единственият претендент за позицията - проф. Даниела Дашева, остана с 62 вота. Петима се въздържаха, а има и две недействителни бюлетини. Мандатът изтича в края на 2019 г.

В спортната академия заложиха на стабилността и на по-консервативния подход на Гешев. Дашева, която досега бе зам.-ректор, излезе с платформи за коренни промени, като например въвеждане на нов факултет, програма на английски, с цел привличане на повече чуждестранни студенти и т.н. и т.н.

Преизбирането на Пенчо Гешев бе предизвестено, а Дашева не успя да стане първата жена ректор на НСА.

Гешев обяви, че приоритетите му през 2012-а и сега са едни и същи. За нов председател на Общото събрание беше избран доц. Лозан Митев, а за зам.-председател бе преизбрана проф. Татяна Янчева, популярен психолог най-вече във футболните среди.

В началото на тази година професор Гешев беше разкрит като агент на 3-то управление на ДС - като осведомител под псевдонима Петлешков. Освен него бяха осветени още куп личности от родния спорт, като например Любомир Ганев, олимпийската шампионка Светла Оцетова, Цено Ценов, Валентин Заяков, Никола Проданов и т.н. и т.н.