"Той не си затвори очите за проблемите в туризма за разлика от много други. Както е известно, Симеонов има малко по-различен стил на работа от другите министри, но по същество е изключително прав. Аз бих направил нещата по по-различен начин, но той действа така.

Така вицепремиерът Красимир Каракачанов отговори на въпрос по бТВ дали има търкания между Валери Симеонов и министърката на туризма Николина Ангелкова след показните акции срещу шума на Слънчев бряг.

Трябва да има регламент - когато един човек си почива по определен начин, да не пречи на другите, които искат да спят", изтъкна той.

И обвини журналистите, че не правят разследвания за наркотиците, които се продават в курорта. Но отклони въпросите къде е държавата в този случай.

Армията не е декорация, която виждаме само на Гергьовден. Политиците смятат, че без армия може, но не може, коментира Каракачанов.

"Министерството на отбраната беше мачкано и унижавано 25 години. Казваха на офицерите "мръсни комунисти" и се внушаваше, че те едва ли не са били сатрапи на предишния строй", отбеляза Каракачанов. 

В момента в армията 5500 незаети щата, тъй като в предишните бюджети не са били осигурени средства. 

"Началната заплата на професионалния войник е мизерна - 608 лв. плюс 120 лв. за храна. За тези пари има две причини да станеш войник. Едната е от обич към родината, а другата - наследствени причини, ако баща ти или дядо ти са били в армията", каза още Каракачанов.