"Интервюто на Слави Трифонов говори само за себе си. Очевидно, че отиваме на нови избори. Очевидно, че хората отново ще бъдат наказани заради неспособността на политиците да си говорят цивилизовано. 

Иначе личните преживявания на този и онзи, с кого се е виждал, кой с кого е говорил са въпрос на някакви разкази, които някой може да публикува някой ден".

Така депутатът от ИБГНИ от "Отровното трио" Арман Бабикян реагира на думите на лидера на "Има какъв народ" от интервюто му в петък. Тогава Трифонов отново заяви, че партията му няма да подкрепи редовно правителство с мандата на БСП. Освен това твърди, че е разговарял лично и с председателката на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова, и с председателя на депутатите от ДБ Христо Иванов след изборите - консултации около съставянето на кабинет от ИТН, за каквито досега публично не е ставало въпрос.

Споменатите Манолова и Иванов засега не са отговорили на твърденията по техен адрес. Очаква се това да се случи утре.

От ДБ още вчера реагира Ивайло Мирчев от "Да, България" - че лидерът на ИТН и хората му са се държали като да имат 165, а не реалните 65 депутати, приоритетите им били "миш-маш", но накрая твърдят, че Христо Иванов нещо им е виновен. А не е.  Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче, а и представители на БСП, не пропуснаха да се възползват от думите на лидера на "Има такъв народ" с коментари за "задкулисни" срещи. 

Бабикян днес коментира, че от казаното от Слави Трифонов все пак е дошла някаква "увереност" - че в следващо Народно събрание вече трябвало да се формира редовно правителство. "Ако това ще е на шестия път - да знаем да се явим направо на шестите избори тогава", сподели депутатът пред бТВ.

По-рано Бабикян обяви още, че не вижда смисъл вече от преговори с БСП за подкрепа на правителство с получения от левицата трети мандат. Репликата идва ден преди очакваната среща със социалистите, която утре ще се реши дали въобще да се състои. 

"Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща", добави избраникът от ИБГНИ пред БНР.

Припомняме, че Трифонов и в петък бе категоричен, че парламентарната група на ИТН няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП. Така шансовете за ново правителство на практика се стопиха. Борисов днес даже призова Корнелия Нинова веднага да върне мандата, а преди това в речта си твърдеше, че всички партии нарочно не правели правителство - че Румен Радев да можел да продължи за управлява със служебен кабинет.