Все едно не сме мърдали от годините на ВИС и СИК. От месец прякорите Таки и Къро изплуваха в скандала с фирмата, която замествала държавата на ГКПП-Капитан Андреево и заработвала по 5000 лв. на час. На запис се чу как държавен служител не иска "една документация" с думите "Това не е за мен!". А днес вероятният приносител на "документацията" - проф. Пламен Моллов обвини управляващите, че не разбират "специфичните механизми и правила на държавното управление".

Като заговорихме са онези години, от хората на Слави Трифонов си признаха, че настоявали пред ПП да не се прекъсва договорът с "Газпром". Но това не срещнало разбиране у Асен Василев.

Далеч повече синергия и единомислие имаше между Йордан Цонев - главния гост в "Политически НЕкоректно" по БНР и неговия домакин Петър Волгин. И двамата се разбраха, че това правителство трябва да падне, така да се каже - немедленно.  

Българският национален отбор по футбол катастрофира - за съжаление, този път в буквалния смисъл. Да пожелаем на момчетата скорошно възстановяване - другото са глупости.

А Олаф Шолц дойде у нас, колкото да установи катастрофата на задънените преговори с РСМ.

Има и поне една добра новина - руските власти съобщават, че в Мелитопол и Херсон са издадени първите руски паспорти на кандидати за руско гражданство.

На печелившите - честито!