Белгийските власти продължават издирванията по следи намерени в квартирата на потенциалните атентатори във Вервие миналата седмица.

Снощи полицията евакуира за три часа 82 души от 33 къщи в община Комин в западната част на страната, за да претърси района за скрито оръжие и експлозиви, предават местните медии.

Междувременно един от двама заподозрени за връзки с убитите във Вервие се предаде на полицията в Брюксел, докато тя го беше обявила за издирване в Испания, съобщи прокуратурата.

Оказа се,  че 21-годишният Абделмунаим Хадад е бил у дома си в предимно мюсюлманския квартал Моленбеек и е носел електронна гривна, която държавата задължава да носят осъдените на лишаване от свобода, за които няма място в затворите.

Няма следа обаче от друг заподозрян, 18-годишния Заид Кулис, когото Белгия също обяви за международно издирване, след като полицаите намериха негов паспорт в атакуваната къща във Вервие.

Кулис е холандски гражданин. Обиск в дома на родителите му в холандския град Ютрехт не е дал резултат, съобщи всекидневникът "Соар".