Елементи, които не са от разбилия се в пустинята Синай руски самолет, са били намерени на местопроизшествието, съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на свои източници от разследването в Кайро, според които в зоната на катастрофата са открити чужди от конструкцията на еърбъса различни части. Те били изпратени за експертиза от специалисти.

Все още продължават хипотазите и спекулации за причините довели до падането на самолета, в който загинаха 244 души. Американски военни представители твърдят, че няма никакви данни, че машината е свалена от ракета. Сателитни кадри от US спътник, работещ в инфрачервен диапазон, били достатъчно доказателство за това. На фотосите се вижда "топло петно" над Синай по времето, когато самолетът е прелитал над полуострова рано в събота сутринта. Анализатори от американското разузнаване смятат, че това може да се дължи на експлозия в самолета, било от бомба, от горивен резервоар или от двигател, избухнал в резултат на неизправност. Но твърдо ракета земя-въздух не е ударила еърбъса, заявяват спецовете. Сателитните данни все още се анализират.

От компанията собственик на самолета "Когалимавиа" вчера обявиха, че външна намеса е довела до падането на лайнера. Обаче от "Росавиация" веднага опроваргаха подобно заключение, защото още не са изучени всички факти и обстоятелства около катастрофата, нито са разчетени черните кутии.