Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков призова всички участници в изборите да направят възможното за обединение около една цел – справянето с пандемията. При среща с граждани в Силистра той заяви, че страната ни може да излезе от здравната криза, само ако всички според възможностите си положат усилия – гражданите чрез спазването на мерките и ваксиниране, а политиците – чрез решенията, които вземат и чрез посланията до избирателите.

„Да, изборите са важни, защото от тях зависи бъдещето на всички български граждани през следващите години. Важно е кои партии ще влязат в следващия парламент, кой ще бъде новият държавен глава. Но когато статистиката отчита рекорден брой заразени, трябва да се обединим, за да се справим с общия ни враг, който отнема човешки живот - разпространението на коронавируса. Здравната криза няма нито идеология, нито политически убеждения. Затова преодоляването на това огромно предизвикателство не бива да ни разделя, а да ни обединява“, заяви проф. Герджиков.

Кандидатът за президент смята, че няма как кризата, в която се намира страната да бъде преодоляна чрез политическо противопоставяне. „Аз разбирам трудната ситуация, в която се намират Румен Радев и служебното правителство и не мога да разбера, защо вместо да поискат подкрепата на всички, които могат да помогнат, продължават да се държат високомерно и да разчитат единствено на издаването на заповеди и команди“, коментира проф. Герджиков. 

Той припомни думи на Румен Радев по повод ваксинирането и отправи призив към опонентите си в предизборната битка:

"Преди два месеца в Рудозем г-н Радев каза, че не е негова работа да призовава гражданите да се ваксинират, специалистите трябвало да направят това. Аз мисля обратното - колкото по-високо стои един човек, толкова по-важен е неговият личен пример, толкова по-силни са призивите, които отправя. Затова апелирам всички кандидати за президентския пост да спрат за момент противопоставянето и заедно да се обърнем към българските граждани с призив да се ваксинират, и така всички - политици, лекари, държавни служители, учители, граждани, всеки с каквото може, да допринесат за излизането на страната от здравната криза."

Проф. Герджиков подчерта също, че иска подкрепата на всички граждани на президентския вот, независимо от техните политически убеждения, религия и етнос, за да бъде възстановено спокойствието и да бъдат възстановени перспективите на страната за развитие.

Днес кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков се срещна с граждани на Силистра. Предстои посещение и в Тервел и Добрич.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ