Драматична надпревара между кандидати на две от партиите в управлението няма да има - за поста директор на Българската национална банка ще се състезава един. Това стана ясно днес, след като Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" се отказа, за да не разруши коалицията.

Така единствен кандидат остана Любомир Каримански от "Има такъв народ", който ПП няма да подкрепят.

Премиерът Кирил Петков поздрави Гюров, намекна, че коалицията трябва да прави съдебна реформа, а не да се кара за една институция, и заяви, че сегашният гуверньор може да управлява още малко, докато ПП, ИТН, "Демократична България" и БСП се разберат за единен кандидат.

Друг кадър на управляващите - министърът на културата Атанас Атанасов - няма намерение да подава оставка след скандалното видео, в което той изпрати неясни благодарности от кабинета си в особено състояние. Не вземам наркотици или алкохол, заяви Атанасов, и обяви, че е направил видеото с цел да привлече внимание върху културата, нейните проблеми и своите успехи.

Русия продължава атаките в Украйна, като през отминалата нощ бомбардира военни и други цели в няколко украински града. Руското прегрупиране тече и все още няма особено промяна на наземния контрол в страната.

Нови данни за военни престъпления на руснаците идват на бял свят след напускането им на части от западна Украйна, след като днес бе открит масов гроб и цивилни, избити в колите им, до село Бузова край Киев.