Вокалът на Guns `N Roses Аксел Роуз си счупи крака. Това съобщи самият той чрез социалната мрежа Twitter. (виж видеото)

"Това може да се случи, когато правиш нещо за пръв път от 25 години", написа певецът и разпространи видео, на което лекар от Санта Моника обяснява, че е счупена петата му метатарзална кост - към кутрето на стъпалото.

За инцидента се разбира само седмица, след като Аксел, Слаш, Дири Рийд и Дъф Маккагън от оригиналния състав на бандата се събраха за първи път на една сцена от 1993 г. насам. Те, зедно с китариста Ричард Фортус, който досега свиреше с Аксел, барабаниста Марк Ферер и Мелиса Рийс на клавирите сбъднаха мечтата на хиляди фенове за Guns N`Roses Reunion на 1 април в САЩ.

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! GUNS`N ROSES ЗАБИХА ЗАЕДНО НАВРЪХ 1 АПРИЛ

Според сайта TMZ Аксел Роуз е счупил крака си именно по време на този концерт, подхлъзвайки се на сцената. 

Фрактурата обаче не само не провали шоуто на бандата в новата T-Mobile Arena в Лас Вегас, а го превърна в истинска атракция. Аксел се появи на сцената на трон. Буквално.

Аксел този път не тича по сцената, както обикновено, а седя в трона на Дейв Грол.

Благодарностите за това са за вокалистът на Foo Fighters и бивш барабанист на Nirvana Дейв Грол. Самият той преди година трябваше да обикаля на турне със счупен крак. И за целта се бе сдобил със специален стол, който да държи ранения му крайник неподвижен, докато пее.

"Аз искам да благодаря на Дейв Грол за това, че съм тук! Толкова е мило от негова страна!", обърна се към феновете си Аксел от сцената във Вегас.

Той ще може да задържи трона, докато травмата му се оправи. 

Бандата пя близо два часа и изпълни най-големите си хитове - “Mr. Brownstone”, “Welcome to the Jungle”, “You Could Be Mine”, “Sweet Child O’ Mine”, “Civil War” и още много. Изпълниха и няколко парчета от албума "Chinese Democrasy", кавър на Pink Floyd... А за десерт на публиката в Лас Вегас оставиха "Paradise Сity". Вижте видео от концерта:

И още: